Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΙΣ 19-9-2013


 

Συνάδελφοι,
  στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο  Κορίνθου την Πέμπτη 19/9/13, συμμετείχαν περίπου 90 συνάδελφοι και στις ψηφοφορίες που επακολουθήσαν 55. Η εξέλιξη της συζήτησης ήταν η εξής:
·                     Έγινε ενημέρωση του σώματος από το προεδρείο για τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία των τεσσάρων πρώτων ημερών τα οποία κυμάνθηκαν περίπου στο 80% για τις δυο πρώτες ημέρες και περίπου στο 30% τις επόμενες δυο.
·                     Αναγνώστηκε το σχετικό ψήφισμα της ΟΛΜΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (έχει αποσταλεί στα σχολεία)
·                     Έγινε ενημέρωση σχετικά με την μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Τέταρτη 18-9-2013 το  απόγευμα.
·                     Μετά τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν τα παρόντα μέλη της Γ.Σ.:
             Α) ομόφωνα  επικύρωσαν για δεύτερη φορά το πλαίσιο αιτημάτων που είχε υπερψηφιστεί στην
                  προηγούμενη Γ.Σ.
 Β) ομόφωνα αποφάσισαν για την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων.
 Γ) σε σχέση με το είδος των κινητοποιήσεων  πλειοψήφησε  η πρόταση για συνεχόμενες στάσεις
      εργασίας με παράλληλη συνέχιση των δράσεων (όπως αυτές πραγματοποιήθηκαν την τρέχουσα
      εβδομάδα).
 Δ) αποφάσισαν  τη διεύρυνση της επιτροπής  απεργιακού αγώνα με συναδέλφους που θα  μελετήσουν το
      νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο και θα προετοιμάσουν το περιεχόμενο  σχετικής ενημερωτικής
      ημερίδας που θα διοργανωθεί  το  επόμενο  χρονικό διάστημα.

Επειδή στη διαδικασία ψηφοφορίας δεν υπήρχε η καταστατικά οριζόμενη απαρτία οι αποφάσεις δεν θεωρήθηκαν δεσμευτικές και η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δ.Σ., το οποίο, σε επακολουθήσασα συνεδρίαση, κατά πλειοψηφία:
Α) επικύρωσε το αποτέλεσμα και εξουσιοδότησε των πρόεδρο στην Γ.Σ. των προέδρων που θα συγκληθεί την Παρασκευή 20-9-2013 να το καταθέσει ως πρόταση.
Β) σε περίπτωση που η σχετική πρόταση δεν έχει την απαιτουμένη πλειοψηφία  για να γίνει αποδεκτή από τη Γ.Σ. των προέδρων , ο πρόεδρος εξουσιοδοτείτε να στηρίξει  εκείνη την πρόταση κινητοποιήσεων η οποία θα είναι πλησιέστερη χρονικά στη  αρχική πρόταση (όπως αυτή υπερψηφίστηκε από τη Γ.Σ.)

Επιπλέον τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι την Παρασκευή 20-9-2013 θα απεργήσουν στην μνήμη του Παύλου Φύσσα  και   καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου να πράξουν το ίδιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: